vragen

Veelgestelde vragen

Q. Wat zijn de voorwaarden om aan huis te leveren?

Ik lever momenteel enkel in Oost-Vlaanderen en Vlaams - Brabant.

Er wordt €35 excl BTW aangerekend voor bestellingen onder €250 excl BTW.

U kan ook uw bestelling afhalen na afspraak en dat is natuurlijk volledig gratis. Als u in uw bestelbon afhalen selecteert dan wordt u verwittigd wanneer uw bestelling zal klaar staan. Als uw bestelling klaar is, wordt u nogmaals verwittigd.

Q. Hoe lang bedraagt de leveringstermijn?

Ik tracht alle bestellingen zo spoedig mogelijk op de juiste bestemming te brengen of bij afhaling zo snel mogelijk klaar te zetten. Ik beschik slechts beperkt over een stock gezien ik rechtstreeks werk met de fabrikant en/of met groothandelaars. Op deze maneer is het kleuraanbod onbeperkt en zijn de producten ook vers gemaakt en kan u ze zelf langer bewaren.

 

Q. Komt u ook aan huis voor kleur- en technisch advies?

 

Indien gewenst kom ik aan huis via afspraak. U kan een afspraak maken via de link contact.

Ik reken een vergoeding aan voor kleur- en technisch advies aan huis. Deze kosten worden wel in vermindering gebracht bij uw uiteindelijke bestelling.

 

Wat kan ik voor u doen:

 

Voor technisch advies:

Ik kom bij u een kijkje nemen en luister naar uw vragen. Ik geef u op de moment zelf een uitleg van wat u kan of moet doen. Ik bezorg u nadien de juiste productbepaling en technische documentatie. Ik kan u ook adviseren op afstand via contact of telefoon (dit is gratis maar wel enkel na de werkuren van Ma tot Vr: 17u tot 21u & Za: 10u tot 14u).

 

 

Voor kleuradvies:

Ik kom bij u langs om een kijkje te nemen en naar uw eigen ideetjes te luisteren. Op basis hiervan sta ik u bij met advies en weetjes over kleur en tint.

 

Oppervlakte bepaling:

Ik kan ook bij u langskomen om de totale oppervlakte van de uit te voeren werken uit te rekenen.

 

Prijzen:

 

  • Technisch advies: €45 excl. BTW - €15 korting op aankoop van €150 excl. BTW

- Gratis vanaf €300 excl. BTW

 

  • Kleuradvies: €60 excl. BTW - €40 korting op aankoop van €200 excl. BTW

- Gratis vanaf €400 excl. BTW

 

  • Oppervlakte bepaling: €35/u excl BTW (minimum 1u) - €35 korting op aankoop van €35 excl. BTW

- Gratis vanaf €350 excl. BTW

 

Q. Is er een vervaldatum op verfproducten?

 

Er is niet echt een vervaldatum op verfproducten. Er hangt ook veel af van hoe het product bewaard wordt. De bewaarmethode staat meestal vermeld op het product zelf. U kan er zelf voor zorgen dat de bewaartermijn verlengd wordt via onderstaande tips:

 

  • Hou de rand van de pot steeds netjes voor u hem weer hersluit. Zo beperkt u de kans op vuil in het product aanzienlijk.
  • Draai de pot waarin u het product bewaart, eens om voor het wegzetten. Op die manier beperkt u de kans dat er lucht aan uw product komt.
  • Bij metale bussen dient u er aandachtig op te zijn dat het deksel niet beschadigd is.
  • Bekijk de verpakking nauwlettend juiste bewaarmethode vermeld staat.
  • Nefast voor de bewaring van watergedragen producten, is de verdunning met water. Wanneer u een product dient te verdunnen met water, verdun dan enkel de hoeveelheid product die u nodig heeft. Verdun niet de volledige hoeveelheid indien u dit niet nodig heeft, zo krijgen schimmels minder kans.

 

Q. Zijn echt alle kleuren verkrijgbaar?

 

Ik kan alle kleuren laten maken op fluo- en reflectiekleuren na (deze zijn op aanvraag). Op sommige verven is er echter wel een beperking. Dit staat steeds weergegeven in de technische documentatie die verkrijgbaar is. Zo is de verf 'Vanam POTMAT' enkel te verkrijgen in lichte kleuren om overpigmentatie te voorkomen. De verf 'Vanam POTMAT +' is daarentegen uiterst geschikt voor donkere kleuren.

 

Bij twijfel kan u mij altijd contacteren. Indien u verf besteld en ik merk dat het aangewezen zou zijn om een ander verf te nemen, dan neem ik contact met u op om dit te bespreken.

 

 

Q. Zijn online kleurkaarten betrouwbaar?

 

De kleuren op een online kleurkaart kunnen nogal afwijken van de originele kleur. De reden hiervoor is de grafische kaart van uw pc die de kleursterkte- en scherpte bepaalt. Ook de lichtbalans van uw computerscherm maakt een groot verschil. Kortom, indien u zelf niet in het bezit bent van een kleurkaart kom ik graag bij u langs om de kleur via kleurkaart te kiezen. U kan natuurlijk ook een kijkje nemen op de site van NCS via deze link. NCS (nationale color system) is het internationaal kleurcode systeem. U kan ook hier het handboek raadplegen NSC HANDBOEK.

 

Q. Kan ik als vakman ook bij u terecht?

 

Ook de vakman is bij mij aan het juiste adres. Ik bied u voordelige prijzen aan op het gamma van Vanam Paint indien u over een BTWnummer beschikt. Ook de aankoophoeveelheid wordt in rekening gebracht.

 

Hebt u nog vragen?

 
 

DEverfwinkel.BE, vanam PAINT en vanam.BE zijn onderdelen van

Schilder-en decoratiewerken vanam

B.T.W.: BE 0843 940 976